JavaRush /Java блог /Random UA /IT-новини 13 березня. Набір Java-розробників прискориться...
Yuliia Tunik
42 рівень
Киев

IT-новини 13 березня. Набір Java-розробників прискориться у 2024 році. В Україні порахували IT-фахівців. Більшість мобільних додатків за підпискою не приносять грошей

Стаття з групи Random UA
Сьогодні у добірці новин:

Набір Java-розробників прискориться у 2024 році — дослідження

Джерело: ITPro Згідно з дослідженням Perforce Software, IT-компанії планують збільшити набір Java-розробників у 2024 році та пізніше, причому також очікується різке зростання інвестицій в інструменти розробки. IT-новини 13 березня. Набір Java-розробників прискориться у 2024 році. В Україні порахували IT-фахівців. Більшість мобільних додатків за підпискою не приносять грошей - 1У звіті про продуктивність Java Developer Productivity Report, що базується на опитуванні 440 респондентів у 72 країнах, стверджується, що 60% респондентів сказали, що їхні компанії планують додати Java-розробників у наступному році. 42% планують збільшити бюджети на інструменти розробки Java. Результати опитування також показали, що лише 13% респондентів не використовують жодних хмарних провайдерів. 42% заявили, що повністю перейняли архітектуру мікросервісів. Поки лише 8% Java-розробників використовують у своїй роботі інструменти штучного інтелекту. Деякі з них користуються ChatGPT, інші віддають перевагу Copilot від GitHub.

В Україні порахували IT-фахівців

Джерело: DOU.ua За даними Державного реєстру юридичних та фізичних осіб, станом на кінець лютого в Україні нараховувалось 275 279 активних ФОПів, зареєстрованих за кодами діяльності, пов’язаними з ІТ. За рік кількість активних ІТ-ФОПів зросла на 3580 осіб, або на 1,3%. Це найнижчий показник з 2016 року. Для порівняння: протягом 2022 року кількість ІТ-ФОПів збільшилась майже на 32 тисячі, або на 13%. ФОПи, які працюють в ІТ-сфері, становлять близько 14% всіх українських підприємців. Найчастіше IT-фахівці вказують своїм основний видом діяльності КВЕД 62.01 “Комп’ютерне програмування” — за ним зареєстровано майже 185 тисяч айтівців, або 67%.

Більшість мобільних додатків за підпискою не приносять грошей

Джерело: TechCrunch Згідно з аналізом RevenueCat, через рік після публікації 5% додатків генерують у 200 разів більше доходу, ніж решта, а середній щомісячний дохід, що генерується додатком через 12 місяців не перевищує $50. IT-новини 13 березня. Набір Java-розробників прискориться у 2024 році. В Україні порахували IT-фахівців. Більшість мобільних додатків за підпискою не приносять грошей - 2З'ясувалось, що лише 17,2% додатків досягають планки $1000 щомісячного доходу, але після перевищення цього рівня прибутковості шанси на подальше зростання збільшуються. Тільки 3,5% додатків досягають щомісячного доходу в $10 000. Найбільш поширена ціна щомісячної підписки цього року не змінилася і становить $10. RevenueCat прогнозує, що в найближчому майбутньому більшість програм перейде на плани підписки без пробної версії, а вартість підписки зросте. Програми частіше почнуть поєднувати моделі підписки з іншими методами монетизації, такими як покупки всередині додатків, реклама, електронна комерція та партнерський маркетинг.

Кількість жінок в українському IT зростає

Джерело: DOU.ua Дослідження DOU.ua виявило, що жінки становлять близько чверті усіх фахівців в українському ІТ, тоді як наприкінці 2011 року їх налічувалось лише 7%. За час повномасштабного вторгнення частка жінок в ІТ зросла від 20% у грудні 2021 року до 24% в грудні 2023-го. Серед технічних спеціалістів жінки становлять 19% — це найвищий показник з 2011 року. Найчастіше жінки в українському ІТ працюють у тестуванні (28% всіх жінок) та розробці (19%). Загалом 66% з них працюють за технічними напрямами, 34% — за нетехнічними. Жінки становлять 12% технічних фахівців з досвідом роботи більше 5 років і лише 7% серед тих, хто працює за своєю спеціалізацією понад 10 років. Така різниця пояснюється тим, що жінки входили в ІТ-сферу пізніше за чоловіків (у 2011-му жінок було лише 7%, зараз — 24%).

Google покращить точність орієнтації Android-пристроїв

Джерело: Google Blog Google анонсує для розробників нове рішення для орієнтації Android-пристроїв під назвою Fused Orientation Provider. Воно покращить орієнтацію або положення пристроїв при використанні в додатках віртуальної або доповненої реальності, розпізнаванні жестів та навігації — щоразу, коли додатку потрібна орієнтація пристрою в просторі. IT-новини 13 березня. Набір Java-розробників прискориться у 2024 році. В Україні порахували IT-фахівців. Більшість мобільних додатків за підпискою не приносять грошей - 3“Ми чули від розробників, що точна орієнтація складна, користувачі часто скаржаться, коли орієнтація неправильна. Додаток з картами має показувати правильний напрямок руху, коли користувач прямує до захоплюючого ресторану в чужому місті!”, — розповідають в Google. Новий API Fused Orientation Provider у службах Google Play вирішує ці проблеми, об’єднуючи сигнали від датчиків акселерометра, гіроскопа та магнітометра. Новий API доповнює існуючий Android Rotation Vector і пропонує розробникам додатків легкий шлях переходу для інтеграції можливостей орієнтації пристрою в їхні додатки.
Коментарі
ЩОБ ПОДИВИТИСЯ ВСІ КОМЕНТАРІ АБО ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР,
ПЕРЕЙДІТЬ В ПОВНУ ВЕРСІЮ